C I G Á N Y    H O N F I T Á R S A I N KKAL   A  S T R A N D O N

 

                                               avagy  „szeressük egymást gyerekek” !

 

 

Itt van végre a nyár. Mindenki örül a napnak, melegnek, strandidőnek. Minthogy tavaink s folyóink vize sajnos már nem a régi, tisztaságuk is mindannyiunk előtt kétséges. Így fiatalok, idősek, diákok és szülők kis gyermekeikkel a (nem olcsó) strandokra mennek a biztonságos körülmények közötti fürdőzés, hűsölés, kikapcsolódás, kultúrált szórakozás, pihenés reményében.

Úgy tudjuk - és bízunk benne! -, hogy (a régi KÖJÁL helyébe lépett szakhatóság) az ÁNTSZ is szigorú és közegészségügyi szempontból világosan meghatározott előírásainak betartatásával biztosítja számunkra azt, hogy a vidám, önfeledt fürdőzésünk legkevésbé se végződhessen kellemetlen megbetegedéssel.

Ennek érdekében a fürdők üzemeltetői rendszeresen fertőtlenítik, tisztítják a medencék vízét.

(A fertőtlenítés persze csak a fürdővizek élvezeti értékének csökkenéséig lehetséges – hiszen ki szeret agyonklórozott vízben pancsikolni? )

Továbbá az egészségünk megóvása érdekében még különböző óvintézkedések betartatásával is kiegészítik az ez irányú törekvéseiket >> ilyenek a medencébe lépés előtt kötelező tusolás, lábfürdő vétele a tocsogóban, evés, ivás, dohányzás tiltása a medencében, fürdőpelenka használatának kötelezővé tétele.

Ez közös ügyünk, közös érdekünk, amit valamennyi azonos vagy legalább hasonló kultúrában nevelkedett embertársunk megért és betartja.

 

Nem így van ez sajnos az adóforintjainkból fizetett segélyekből, a Mercedeses életüket sanyarúan tengető, meg nem értett és üldözött-, kirekesztett sorsú etnikai közösségek tagjaival.

TISZTELET A KIVÉTELEKNEK!!! MERT VANNAK KIVÉTELEK!!!

 

Kb. egy hét leforgása alatt 3 különböző budapesti strandon próbáltam családommal a tikkasztó nyári hőséget strandolás örömeibe fordítani. A tapasztalataim kis különbséggel ugyanazok voltak.

 

> Először is: immáron 40 éves eredményes szociálpolitikánknak köszönhetően a magyarországi etnikum számszerűen is szépen sokasodik, gyarapszik. A fürdőközönségnek nem egyszer több mint az 50%-t teszik ki.  Ezt most csak azért tartom fontosnak megemlíteni, mert a fürdőhelyeink hangulati tényezőjének lassan döntő meghatározóivá válnak. (Megj. Bízunk benne, hogy ez a nemzetgazdaságunk fellendítésében is döntő előnyt jelent az Ország számára!)

>Másodszor, viselkedés: ahol a tisztelt cigány honfitársaink csoportosan ricsajozva, káromkodva megjelennek (20-25fő/csoport: nem akármilyen gyerekek, asszonyok, férfiak!!!), ott aztán más magyar ember, család meg nem maradhat. A medencéknek sokszor jelentős részét tolakodó viselkedésükkel birtokba veszik.  Az összes létező írott és íratlan rendszabályt (az írottakra ráadásul táblák is figyelmeztetnek!) megszegnek.

A kellemetlenségektől tartó békés, átlag magyar családok meg szépen elhúzódnak.

Ha véletlenül egy tettre készebb magyar sorstársunk felemeli a szavát a bosszantó és felháborító viselkedéssel szemben, azt rögtön erőszakkal fenyegetik és persze egyből rasszista, cigánygyűlölőnek bélyegzik meg. Ha meg véletlenül nagyobb nyilvánosságot is kap egy-egy ilyen esemény, akkor aztán a Szerencsétlen még számíthat az államhatalom vele szembeni határozott fellépésére is.

NEM ÍGY VAN ???

> Aztán ahogy megfigyeltem a jól tartásukra sem lehet nagyon panasz, mert - hála nekünk - lesoványodott, éhező, szerencsétlen sors-üldözöttet egyet sem lehetett már látni. Manapság talán inkább már Ők is a túlsúlytól szenvednek a legtöbben, és ez az összehajló redők gombás bőrfertőzéseinek kezelésére tereli a figyelmet.

> Végül, de nem utolsó sorban félelemkeltés: Az is világosan látszik, hogy az amerikai egybe-nyakú, kopaszra-nyírt, tetovált pankrátor megjelenés erősen beköltözött közösségi kultúrájukba. Kidomborított viselkedésük pedig vitathatatlanul egyértelművé teszi, hogy mindez a külvilág megfélemlítése céljából történik.

Úgy érzem ezen a ponton meg kell állni egy kicsikét és a félelemkeltés címén kell egy összehasonlítást tennünk. A független magyar bíróság a Magyar Gárda betiltását éppen azzal indokolta, hogy a Gárda tagjai egyenruhájukkal és rendezett megjelenésükkel egyes népcsoportokban félelmet keltenek, holott erre vonatkozóan a médiumokban egyetlen kétséget kizáró konkrét bizonyítékot sem sikerült bemutatni.

AKKOR MOST KI, KIT FÉLEMLÍT MEG EBBEN AZ ORSZÁGBAN ???

 

Na de ne távolodjunk el nagyon a medencék egzotikus világától, mert bizony hamarosan felismerhetjük azt a turistalátványosságot, hogy miként varázsolják közénk asszimilációra képtelen roma honfitársaink örökletes adottságaiknak és sajátos emberi értékrendjüknek köszönhetően a gangeszi világ hangulatát pl. a leányfalui strand medencéjének szélére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    (Gangesz)  A fürdőkultúra  hasonlatosságai (Leányfalu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azért a különbözőségekről is érdemes néhány szót szólni. A Gangesz partján fürdőző férfiak, asszonyok valószínűleg az ottani társadalmi, közösségi szokásoknak, értékrendnek megfelelően viselkednek a környezetük teljes jóváhagyásával és egyetértésével.

Ezzel szemben Magyarországon a (még) többségi társadalomnak nemcsak az európaihoz igazodó civilizációs, higiéniai és kulturális értékrendje, de még a szigorúan veendő közegészségügyi szabályai is elutasítják a képeken látható magatartást (utcai ruhában fürdőzés!!! és ami a képeken nem látszik, de a jelenlévők tanúsíthatják) a meztelenül fürdőző cigánygyerekek vízbe pisilését.

Arról már hallhattunk (ha nem is sokat), hogy a németek, kanadaiak, írek hogyan reagáltak ezen egzotikus kulturális különlegességek láttán és hogyan viszonyultak a menekült státuszú romákhoz. Csak éppen a béketűrő és sokszor megalkuvó magyar ember természete az, hogy szó nélkül hagyja ezt a felelőtlen és tüntető módon tolakodó magatartást.

(Megj.:Ebben a vízben egyébként kis gyermekek lubickoltak (a strandmester többször is sípolt rájuk,mert fröcsköltek!) vizet a szájukba vették, néha talán le is nyelték.)

 

És ha már a megfélemlítésről is esett szó. Igazán szeretném tudni azt, hogy a medence szélén sípját rekedtre fújó strandmester figyelmetlenségből vagy konfliktuskerülés, esetleg félelem miatt tekintett el a medencébe utcai ruhában megmártózó és ott tartósan fürdőző cigányasszonyok rendreutasításától?

MÉG EGYSZER:   KI KITŐL FÉL EBBEN AZ ORSZÁGBAN ???

 

Kedves Cigányság!

Amíg nem ismerik fel ilyen és ehhez hasonló példák kapcsán a magatartásuk és viselkedésük elfogadhatatlanságát és nem tesznek hatékony intézkedéseket belső közösségeikben a szabályok betartására, magyar társadalmi-, közösségi szokások tiszteletben tartására, a hétköznapi életbe való tapintatos beilleszkedésre, addig a jelenlegi feszült helyzetnek csak a további kiéleződésére számíthatnak. Nem lehet addig a társadalmi feszültségeket feloldani, amíg a tömegeket folyamatosan és - meggyőződésem szerint - szándékosan irritálják, izgatják választott életvitelük folytatásával.

 

VÁLTOZTASSANAK  EZEN A SAJÁT JÓL FELFOGOTT ÉRDEKÜKBEN !!!  TEGYENEK VALAMIT SAJÁT BOLDOGULÁSUKÉRT ÉS JÖVŐJÜKÉRT EBBEN AZ ORSZÁGBAN !!!

 

Ez bizony nem a jelenleg regnáló politikusok, hanem a HAZA üzenete.

 

A Haza mindenek előtt

A bejegyzés trackback címe:

https://bero.blog.hu/api/trackback/id/tr121267789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása